Činjenice

 

Profil komapnije

Više od 80 godina, VELUX grupa stvara bolje životne uvjete za ljude širom svijeta. Dovodimo dnevnu svjetlost i svjež zrak u prostore ispod krova.

Naši proizvodi osiguravaju zdravu unutarnju klimu. Za rad i učenje. Za igru i zadovoljstvo. Vraćaju okolišu tako što su visoko energetski učinkoviti, proizvode više energije nego što je potrebno za njihovu proizvodnju.
 

Saznajte više: Profil komapnije
 

VELUX ukratko

VELUX grupa nudi široki broj proizvoda i usluga širom svijeta. Pregled proizvoda:

  • Krovni prozori za kose krovove
  • Prozori za ravni krov
  • Svjetlosni tuneli
  • Sjenila i rolete
  • Proizvodi za ugradnju
  • Proizvodi za daljinsko i automatizirano upravljanje
Saznajte više: Pregled proizvoda
 

Vlasništvo

VELUX grupa je u vlasništvu VKR Holdinga, društva s ograničenom odgovornošću u potpunom vlasništvu zaklada i obitelji. Financijski rezultati VELUX grupe ugrađeni su u konsolidirane račune VKR Holdinga.

U 2023. prihod VKR Holdinga iznosio je 3,97 milijardi eura. 

 

Posjetite: VKR Holding
 

VELUX Hrvatska

VELUX Hrvatska d.o.o. bavi se prodajom i promocijom VELUX krovnih prozora, sjenila, prozora za ravni krov s kupolom i svjetlosnih tunela. Proizvodi su dostupni u prodavaonama građevinskog materijala širom Hrvatske.

Ponosni smo na činjenicu da VELUX Hrvatska d.o.o. dovodi dnevnu svjetlost i svjež zrak u hrvatska potkrovlja već više od 25 godina. U našem glavnom uredu i izložbenom prostoru u Zagrebu brinemo se za sve naše administrativne funkcije. Uz naše uredsko osoblje imamo timove profesionalnih prodajnih predstavnika i tehničkih instruktora koji pokrivaju cjelokupan teritorij Republike Hrvatske.
 

Posjetite : VELUX Hrvatska
 

Uprava

VELUX Grupom upravlja Odbor direktora i VELUX Management Group.

  • Lars Petersson, CEO
  • Anders Götzsche, CFO
Pogledajte : VELUX Management
 

Naša povijest

1941. poduzetnik i izumitelj Villum Kann Rasmussen došao je na ideju koja će tamne tavane pretvoriti u prostore za život pune dnevne svjetlosti i svježeg zraka. Njegov prvi krovni prozor patentiran je 1942. Dao mu je ime koje opisuje blagodati koje donosi prostorima pod krovom: 'VE' kratica za ventilaciju i 'LUX' latinski za svjetlost. VELUX.
 

Kontaktirajte nas
Kontaktirajte nas
Pratite nas
Činjenice i brojke
Stvaramo bolje uvjete života u prostorima ispod krova dovodeći dnevnu svjetlost i svjež zrak. Zapošljavamo 11.700 ljudi.

Činjenice

Naša kompanija
Sa 27 tvornica u 10 zemalja te prodajnim komapnijama u više od 37 zemalja, naši proizvodi su široko dostupni.

Profil kompanije

Press FAQ
Pronađite odgovore na najčešće postavljana pitanja. Ukoliko ne možete pronaći odgovor, molimo da nas kontaktirate.

Press Q&A