Zagreb,
28
rujan
2022
|
10:28
Europe/Amsterdam

Grupacija VELUX osvojila EY-evu Nagradu za održivo poslovanje u 2022.

Sažetak

Sinoć je grupacija VELUX proglašena dobitnicom Nagrade za održivost u kategoriji klimatske strategije koju su organizirali EY i Danska gospodarska komora u Kopenhagenu u Danskoj. Tvrtka je primila ovu prestižnu nagradu zbog svoje usredotočenosti na drastično smanjenje emisija cijelog svojeg proizvodnog lanca, kao i za bilježenje svih povijesnih emisija iz svojeg poslovanja. 

Nagrada za klimatsku strategiju dodjeljuje se tvrtkama koje imaju posebno ambiciozne ciljeve i akcije u strateškom pristupu klimatskim promjenama. Neovisno povjerenstvo prepoznalo je poslovanje grupacije VELUX kao dobru praksu te je istaknulo tvrtku kao primjer kako se jedna velika tvrtka s dugom tradicijom može transformirati i postići stvarni utjecaj

Jan C. Olsen, glavni izvršni direktor EY Danske

Među članovima vrlo jake skupine nominiranih zavladalo je veliko uzbuđenje nakon što je proglašen pobjednik. Grupacija VELUX iznimno je ponosna na to što je osvojila nagradu za svoju klimatsku strategiju. 

„Veliko nam je zadovoljstvo i čast osvojiti ovu nagradu. Naša strategija održivosti čvrsto je usmjerena na smanjenje emisija ugljikova dioksida u svim područjima našeg djelovanja, kao i na rad na prikupljanju povijesnih emisija iz našeg poslovanja. Sjajno je vidjeti da se naš rad prepoznaje i cijeni. Nadamo se da će naše akcije nadahnuti ostale kako bi i oni transformirali svoje poslovanje u skladu sa znanošću i smanjili vlastite emisije te ulagali u rješenja koja se ne odnose samo na vlastiti vrijednosni lanac“, rekao je Anders Götzsche, financijski direktor i privremeni izvršni direktor grupacije VELUX.  

Sustainability Awards 2022

 

Grupacija VELUX pokrenula je 2020. godine svoju strategiju održivosti kojoj je cilj smanjiti emisiju ugljičnih plinova iz poslovanja tvrtke na nulu (opseg 1 i 2) i prepoloviti emisiju čitavog svojeg vrijednosnog lanca (opseg 3) do 2030. godine. Osim toga, grupacija VELUX obvezala se zabilježiti povijesne emisije tvrtke od 1941. godine do svoje 100. obljetnice 2041. godine. Kako bi postigla navedeno, tvrtka se udružila sa Svjetskim fondom za prirodu (WWF) u razvoju projekata očuvanja prirode i obnove šuma diljem svijeta. VELUX također želi biti čimbenik u transformaciji održivosti cjelokupnog građevinskog sektora.  

Informacije o grupaciji VELUX

Grupacija VELUX već gotovo 80 godina ljudima diljem svijeta osigurava bolje životno okružje puštajući dnevnu svjetlost i svježi zrak kroz njihove krovove. Naš proizvodni program uključuje krovne prozore i modularne svjetlosne otvore, ukrasne rolete, proizvode za zaštitu od sunca i žaluzine, kao i rješenja za instalacije i pametne kuće. Ovi proizvodi pomažu osigurati zdravo okružje za rad i učenje, igru i zadovoljstvo u zatvorenom. Djelujemo u cijelom svijetu – s prodajnim mjestima i proizvodnim pogonima u više od 36 zemalja i s oko 12.500 zaposlenih diljem svijeta. Grupacija VELUX u vlasništvu je društva VKR Holding A/S, dioničkog društva u potpunom vlasništvu neprofitnih, dobrotvornih zaklada (THE VELUX FOUNDATIONS) i obitelji. U 2021. godini društvo VKR Holding imalo je ukupni prihod od 3,5 milijardi EUR, a zaklade THE VELUX FOUNDATIONS donirale su 244 milijuna EUR u dobrotvorne svrhe.  

 Za više informacija o VELUX grupi posjetite velux.com