Zagreb,
17
ožujak
2023
|
11:24
Europe/Amsterdam

Living Places Copenhagen je partner UNESCO - UIA Svjetske prijestolnice arhitekture 2023

ID10165045_VELUX_Living_Places_Render_Axo_copyright_EFFEKT_architects

Project: VELUX Living Places, Render: EFFEKT architects

UNESCO-UIA svjetska prijestolnica arhitekture 2023. službeno je predstavljena, a Kopenhagen će cijelu godinu biti domaćin uzbudljivih događanja, izložbi i rasprava o arhitekturi te održivom urbanom razvoju. Pod geslom ”Copenhagen in Common”, svjetska prijestolnica arhitekture 2023. bavit će se aktualnim urbanističkim pitanjima poput povijesti, prirode, svakodnevnog života - i kako arhitektura može promicati održivu izgradnju u našim gradovima budućnosti.

 Living Places Copenhagen inicirat će rasprave osmišljene s ciljem osvještavanja uloge zgrada u sinergiji između stanovanja i društva

Lone Feifer, direktorica održivih zgrada u tvrtki VELUX

Living Places Copenhagen je ponosni partnerski projekt tvrtke VELUX, stvoren u suradnji s tvrtkama EFFEKT, MOE i Enemærke & Petersen, koji će biti predstavljen u proljeće 2023.

download

Izložba sedam prototipova – pet otvorenih paviljona i dvije samostojeće kuće u punoj veličini, preispituje način na koji gradimo danas te potiče građevinsku industriju da osmisli odgovorna te održiva rješenja koja će koristiti i ljudima i planetu. Najvažnija točka programa je novi održivi pristup izgradnje budućih domova po mjeri čovjeka i našeg planeta. Projekt će biti pokazni primjer zgrada s 3 puta manjim CO2 otiskom od trenutnog standarda i prvoklasnom unutarnjom klimom.
 

Informacije o grupaciji VELUX

Preoblikujemo prostore od 1941. godine. Tvrtka VELUX već više od 80 godina pomaže ljudima da uz dnevnu svjetlost i svjež zrak kroz krovne prozore preoblikuju svoj prostor ispod krova u omiljeno mjesto za život. Naš proizvodni program uključuje krovne prozore i modularne svjetlarnike, dekorativna sjenila, rolete za zaštitu od vrućine,  proizvode za ugradnju kao i rješenja za pametnu kuću. Naši proizvodi pomažu osigurati zdravu i održivu unutarnju klimu prostora pogodnu za rad, učenje, igru i opuštanje. Djelujemo globalno – s prodajom i proizvodnjom u više od 40 zemalja i oko 11.500 zaposlenika diljem svijeta. VELUX grupa je u vlasništvu VKR Holdinga A/S, društva s ograničenom odgovornošću u potpunom vlasništvu neprofitnih, dobrotvornih zaklada (THE VELUX FOUNDATIONS) i obitelji. U 2021. VKR Holding ostvario je ukupni prihod od 3,5 milijarde eura, a VELUX ZAKLADE su donirale 244 milijuna eura u dobrotvorne svrhe. Za više informacija o VELUX grupi posjetite velux.com.