Zagreb,
12
rujan
2022
|
08:55
Europe/Amsterdam

Novi CEO VELUX grupe

Sažetak

Tvrtka VELUX Group imenuje Larsa Peterssona za novog glavnog izvršnog direktora umjesto Davida Briggsa koji se odlučio umiroviti. Lars Petersson je trenutno predsjednik i glavni izvršni direktor u tvrtki Hempel, a tvrtki VELUX pridružit će se 1. studenog 2022. Anders Götzsche, glavni financijski direktor tvrtke VELUX, dotad će obnašati dužnost privremenog izvršnog direktora.

Lars Petersson dolazi s mjesta predsjednika i glavnog izvršnog direktora u tvrtki Hempel, globalnoj tvrtki sa sjedištem u Danskoj, koja pripada građevinskoj industriji. Prije zaposlenja u tvrtki Hempel, Lars Petersson bio je na najvišim rukovodećim pozicijama u tvrtki Inwido, riječ je švedskom proizvođaču vrata i prozora te u tvrtki Tarkett, vodećem francuskom proizvođača parketa i podova. Lars Petersson član je uprave u tvrtki VKR company Dovista od 2019. godine.

Lars Peterson ima opsežno iskustvo i odličnu reputaciju koju je stekao radeći godinama u globalnim proizvodnim kompanijama u srodnim industrijama. Pod njegovim vodstvom tvrtka Hempel uspješno je uvela ambicioznu strategiju rasta s jasnim fokusom na kupce, ali i jasnu strategiju da žele biti lideri u održivom poslovanju. Uvjeren sam da je Lars Petersson prava osoba za vođenje kontinuiranog razvoja tvrtke VELUX

Jørgen Jensen, predsjednik uprave tvrtke VELUX Group

Počašćen sam i uzbuđen što sam dobio priliku predvoditi napredak tvrtke VELUX Group. Dva sam desetljeća radio u industriji građevinskih materijala i oduvijek sam se divio tvrtki VELUX zbog snažnog brenda i kvalitete – tvrtka ima veliko nasljeđe definiranja cijele industrije, a istovremeno održava snažan osjećaj društvene odgovornosti. Uistinu se veselim što ću postati dio tvrtke VELUX i pomoći u ostvarenju ambicija definiranih u nedavno pokrenutoj strategiji za rast tvrtke uz istovremeno podizanje ljestvice za vođenje održivog poslovanja.

Lars Petersson, novi CEO VELUX grupe

David Briggs odlazi iz tvrtke VELUX u mirovinu

Nakon pet godina na čelu tvrtke VELUX Group, David Briggs će u rujnu odstupiti s mjesta glavnog izvršnog direktora. 

David je u tvrtki VELUX imao uspješnu karijeru koja je trajala gotovo 30 godina, a pod njegovim petogodišnjim vodstvom na mjestu glavnog izvršnog direktora priča o uspjehu tvrtke VELUX nastavila se i dobila brži tijek. Žao mi je što odlazi, ali u potpunosti poštujem njegovu želju da provodi više vremena s obitelji, izjavio je predsjednik tvrtke VELUX, Jørgen Jensen.

Zajedno s upravom i snažnim izvršnim upravljačkim timom, David je uspostavio uzbudljivu strategiju usmjerenu na postizanje značajnog rasta do 2030. godine i istinsko vodstvo u pogledu održivosti u okviru građevinskog sektora. Ostajemo u potpunosti predani osnovnim načelima te strategije, nastavlja Jørgen Jensen.

Bila mi je najveća čast i privilegija u životu voditi VELUX i predstavljati tu veličanstvenu tvrtku i sve moje izvanredne kolege. Od 2018. godine postigli smo rezultate kojima se svi možemo ponositi – rezultate koji uvelike nadilaze ono što su mnogi smatrali mogućim. Razlog tome je predanost mojih kolega, ali i naših partnera, dobavljača i naravno, kupaca.

David Briggs, bivši glavni izvršni direktor

Doista vjerujem da za VELUX najbolje tek dolazi, kao što je predstavljeno u poslovnoj strategiji pokrenutoj 2021. godine, koja već počinje pokazivati dobre rezultate. Teško je napustiti nešto što toliko volim i u što toliko vjerujem. No, osjećam da je pravo vrijeme za mene i moju obitelj. Uz snažnu Upravu koju potpomažu dugoročni dioničari tvrtke VELUX, koji uvijek iskazuju nevjerojatnu podršku, ne sumnjam da će VELUX nastaviti rasti i da će još mnogo godina biti vjerojatno najbolja tvrtka za građevinske materijale na svijetu, nastavlja David Briggs.

Za daljnje informacije obratite se Andreji Rajić, marketing koordinatoru tvrtke VELUX Hrvatska, andreja.rajic@velux.com.

Predložak

Više o tvrtki VELUX Group

VELUX grupa više od 80 godina stvara bolje životne uvjete za ljude širom svijeta; maksimalno iskorištavajući dnevnu svjetlost i svjež zrak koje kroz krovne prozore dovodi u prostore ispod krova. Naš proizvodni program uključuje krovne prozore i modularne svjetlarnike, dekorativna sjenila, rolete za zaštitu od vrućine,  proizvode za ugradnju kao i rješenja za pametnu kuću. Naši proizvodi pomažu osigurati zdravu i održivu unutarnju klimu prostora pogodnu za rad, učenje, igru i opuštanje.

Djelujemo globalno – s prodajom i proizvodnjom u više od 38 zemalja i oko 12.500 zaposlenika diljem svijeta.

VELUX grupa je u vlasništvu VKR Holdinga A/S, društva s ograničenom odgovornošću u potpunom vlasništvu neprofitnih, dobrotvornih zaklada (THE VELUX FOUNDATIONS) i obitelji. U 2021. VKR Holding ostvario je ukupni prihod od 3,5 milijarde eura, a VELUX ZAKLADE su donirale 244 milijuna eura u dobrotvorne svrhe.

Za više informacija o tvrtki VELUX Group posjetite web-mjesto velux.com.