16
lipanj
2021
|
15:27
Europe/Amsterdam

VELUX vanjske rolete štite od ljetne vrućine i zadržavaju ugodnu temperaturu doma

Ljeto je tu. Kako zadržati ugodnu temperaturu u potkrovlju i za najtoplijih dana

Sažetak

Svi se vesele dugom, toplom ljetu, ali kako uživati i u onim vrućim ljetnim danima kod kuće? Različite prostorije zahtijevaju različita rješenja za zaštitu od vrućine, ovisno o njihovoj namjeni. S pravom zaštitom od vrućine, možete stvoriti ugodan prostor za spavanje, rad, učenje pa čak i za kućno vježbanje tijekom vrućih dana. Sada možete birati između različitih rješenja koja će, osim učinkovite zaštite od ljetnih vrućina, u potpunosti spriječiti ulazak svjetlosti u vaš dom te će vam ujedno pružiti i zaštitu od buke.

Svaki put kad temperature zraka porastu, vrućinu osjećamo i u našem domu. Najbolje rješenje za to pruža vanjska zaštita od sunca koja se može jednostavno i brzo ugraditi, što je ključno za osjećaj trenutnog olakšanja u vašem domu tijekom vrućih dana.

VELUX Grupa proširila je svoju ponudu rješenja za zaštitu od vrućine kako bi odgovorila na različite potrebe i financijske mogućnosti vlasnika potkrovlja. Prije odluke o određenom proizvodu, dobro je razmisliti o tome što doista želite postići. Želite li zaustaviti svjetlost, buku i vrućinu? Je li vam bitno prirodno svjetlo i pogled kroz prozor tijekom dana ili vam je možda važnije da ugradnja iziskuje što manje truda?

 

Pomoć za ugodno spavanje

VELUX rolete sprječavaju prijenos topline kroz prozor te zahvaljujući tome učinkovito smanjuju unutarnju temperature. Rolete ne štite samo od sunčevih zraka, već i od buke te mogu potpuno zamračiti sobu, čak i pri jakom suncu. Osim toga, VELUX rolete na električno ili solarno upravljanje pružaju i značajnu dozu udobnosti, budući da se zaštita od topline i zamračenje prostora mogu aktivirati pritiskom na tipku. No, ovo vam rješenje neće biti korisno samo u ljetnim mjesecima, nego i zimi. Naime, kada je vani hladno, rolete pomažu pri uštedi energije jer poboljšavaju izolaciju krovnih prozora.

Nadalje, ugradnja roleta na solarno upravljanje ne iziskuje ožičenje ni električnu integraciju. Pokreće ga solarna ćelija. Sam proces ugradnje protječe vrlo glatko. Ove su rolete savršene za ručne prozore te za prozore koji su već ugrađeni. Svaka VELUX solarna roleta dolazi s unaprijed uparenim daljinskim bežičnim zidnim prekidačem za rukovanje.

Savršene baš za ljeto

Najnovije VELUX rješenje za zaštitu od vrućine je solarna roleta SOFT s funkcijom zamračenja.

Materijal je otporan na sve vremenske uvjete, a roleta leži diskretno na vanjskom dijelu prozora i zadržava sunčeve zrake izvan prostora. Zadržavajući vrućinu i svjetlost, vanjske rolete SOFT zadovoljavaju dvije najvažnije potrebe. Aluminijske potporne prečke osiguravaju dodatnu stabilnost tkanine. Zahvaljujući uskim bočnim vodilicama i tankom gornjem kućištu s potpuno integriranom solarnom ćelijom, vanjska diskretno se uklapa u krov te se može spustiti i podignuti pritiskom na dugme na bežičnom zidnom prekidaču. Nova vanjska roleta SOFT za potpuno zamračenje ugrađuje se na prozorsko krilo te omogućuje otvaranje prozora i kada je roleta spuštena.

Zaštićeno, ali svijetlo

U svakom potkrovlju postoje prostori gdje je dnevno svjetlo nužno – poput kuhinje, dječje ili dnevne sobe. A tu na scenu stupaju VELUX vanjske tende. Osim što štite od vrućine, vanjske tende propuštaju dnevno svjetlo, a soba ostaje ugodno svijetla za igru ili rad. A možete i neometano gledati kroz prozor. Ručna tenda koja štiti od vrućine jednostavna je za rukovanje, a potrebno ju je samo učvrstiti na dvije kuke na vanjskom dijelu prozorskog krila. VELUX rolete na električno ili solarno upravljanje pružaju i značajnu dozu udobnosti, budući da se zaštita od topline i zamračenje prostora mogu aktivirati pritiskom na tipku na unaprijed uparenom zidnom prekidaču koji dolazi s roletom. VELUX vanjske tende mogu se vrlo jednostavno ugraditi iz unutrašnjosti vašega doma, kao dio instalacijskih radova.

Spremni za pametne domove

Svim VELUX proizvodima za zaštitu od vrućine, na električno ili solarno upravljanje, može se upravljati putem pametnog telefona i glasovnog upravljanja u kombinaciji s VELUX aplikacijom ili VELUX ACTIVE sustavom za pametne domove koji je dostupan kao posebni dodatak. To također omogućuje kontrolu proizvoda za zaštitu od vrućine, temeljenu na vanjskim podacima o vremenu. Ako su predviđene visoke temperature, proizvodi se spuštaju kako bi spriječili pretjerano zagrijavanje prostorije.