01
prosinac
2021
|
12:48
Europe/Amsterdam

Zamjena krovnih prozora: kako postupak zamjene krovnih prozora učiniti jednostavnim

VELUX_zamjena_prozora

 

Krovni prozori izloženi su velikom opterećenju tijekom svog vijeka trajanja. Zimi moraju podnijeti ledenu hladnoću i snijeg, a ljeti neizdrživu vrućinu, vjetrove, kiše, oluje i tuče. Iako su svi krovni prozori izrađeni da bi trajali što duže, tehnologija i standardi izuzetno su napredovali posljednjih desetljeća pa ako želite imati siguran i energetski učinkovit prozor, stručnjaci savjetuju da ih zamijenite ako su stariji od 20 godina.

Ako slijedite naše savjete, možete biti sigurni u jednostavan postupak zamjene i krajnji rezultat koji će vam se svidjeti:

1. savjet: ne gledajte na zamjenu prozora kao na projekt koji morate obaviti sami!

Iako je zamjena krovnog prozora mnogo lakša nego što se misli, to je još uvijek profesionalni postupak, pa zato slobodno odložite ljestve i čekić i potražite iskusnog VELUX preporučenog majstora! Zamjena je pravo vrijeme da razmislite o proširenju površine kroz koju dnevna svjetlost ulazi u prostoriju.

S obzirom da dnevno svjetlo čuva naš biološki ritam, pomaže u održavanju zdravlja i povećava osjećaj prostornosti u sobama preporučuje se imati ostakljenu površinu koja iznosi najmanje 10 % površine poda prostorije. Istodobna ugradnja više krovnih prozora pri zamjeni jednoga je jednostavnija, ekonomičnija i štedi vrijeme u usporedbi sa zamjenom i ugradnjom novih prozora u različitim prigodama.

2. savjet: pažljivo odaberite način na koji želite zamijeniti prozore!

Postoje tri vrste zamjene krovnih prozora, a na temelju vaših starih prozora i vaših želja, majstor će odmah znati koji je najprikladniji za sobu.

Zamjena krovnih prozora pri kojoj se zadržava obloga oko prozora najbrže je i najjednostavnije rješenje jer tako obloge gipsanog zida oko prozora i površine unutar prostorije ostaju netaknute. Ovo rješenje najbolje funkcionira kada se stari krovni prozor VELUX zamijeni novim, ali čak i uz tu najjednostavniju zamjensku opciju, u nekim se slučajevima prozoru može dodati toplinska izolacija.

Imate krovni prozor drugog proizvođača? Nema problema, lako ga možete zamijeniti novim prozorom VELUX tako da se obavi djelomična izmjena obloge. Ta opcija ima brojne prednosti jer se novi krovni prozor može ugraditi dublje u krovnu konstrukciju, što poboljšava njegovu toplinsku izolaciju. Nakon otvaranja prostora za montažu lako je dodati još jedan prozor za dobivanje više dnevnog svjetla.

Treća opcija zamjene krovnog prozora je postavljanje potpuno nove obloge oko krovnog prozora i dodavanje proizvoda za izolaciju. Ova je opcija izvrsna prilika za poboljšavanje svih slojeva izolacije. Izolacijski okvir VELUX osigurava preciznu i sigurnu ugradnju u krovnu konstrukciju dok parna brana dodatno ojačava izolaciju i sprječava stvaranje kondenzacije u krovnoj konstrukciji.

velux_majstor_830x478px

3. savjet: prilikom odabira završne obrade prozora imajte na umu svoju ideju o konačnom izgledu prostorije!

Uvijek je dobra ideja zamisliti svoju sobu iz snova i odabrati unutarnju završnu obradu koja se u nju savršeno uklapa. To je uz VELUX vrlo jednostavno!

Naša elegantna bijela poliuretanska završna obrada ima jedinstvenu strukturu koja se sastoji od drvene jezgre i zaštitnog poliuretanskog sloja te je otporna na vlagu i visoke temperature. Zbog svoje otpornosti, ta je završna obrada gotovo neophodna ako zamjenjujete prozor u kupaonici ili kuhinji, ali preporučuje se i za ostale prostorije kuće jer se bijela boja uklapa u sve stilove. Ostali modeli naših krovnih prozora zaštićeni su prozirnim ili bijelim lakom na bazi vode koji štiti drvo od prljavštine i vlage. Ta je završna obrada idealna za interijere s elementima u prirodnoj boji drveta i prostorije u rustikalnom stilu.

4. savjet: prilikom zamjene prozora glavna stvar na koju trebate misliti je izolacija!

Pri odabiru svog novog krovnog prozora, imajte na umu da moderni krovni prozori omogućuju stvaranje ugodnijeg i energetski učinkovitijeg doma!

VELUX krovni prozori s trostrukim staklom smanjuju gubitak topline i toplinske mostove, što rezultira toplijom unutarnjom temperaturom zimi i hladnijom ljeti. Bolje izolirane sobe također će vam smanjiti račun za energiju jer ne morate toliko grijati u hladnoj sezoni ni klimatizirati kad je vani toplo.

5. savjet: zaslužujete maksimalnu udobnost pod svojim novim krovnim prozorom.

Priuštite sebi i svom novom prozoru maksimalnu udobnost i opremite ga sjenilima i roletama!

Svjetlo nepropusna, plisirana, venecijanska, sa zaštitom od vrućine... Mnogo je mogućnosti kad su u pitanju sjenila, a mogu se ugraditi iznutra ili izvana. VELUX energetska sjenila dobar su izbor želite li pojačati toplinsku zaštitu zimi bez odricanja od estetike, a unutarnje 2 u 1 rolo sjenilo za zamračenje i zasjenjenje odlično je za spokojne noći jer omogućuje intenzivno zamračenje u sobi. 

Ako želite maksimalnu udobnost, nemojte zaboraviti da možete odabrati i automatizirane krovne prozore i dodatnu opremu kojom se lako upravlja s aplikacijom VELUX ACTIVE!

----

Ako razmišljate o zamjeni krovnih prozora ili planirate postaviti dodatne ili veće krovne prozore, možete se brzo i jednostavno informirati o odgovarajućoj kombinaciji prozora na www.velux.hr/zamjena.

VELUX stručnjaci će vam pomoći da odaberete odgovarajuću vrstu prozora, da pronađete najudobnije mogućnosti rukovanja, vrstu ostakljenja, unutarnju završnu obradu i druge dodatke koji će vaš dom učiniti još ugodnijim!